U Barceloni zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi Miralem Pjanić

Još uvijek nije u najboljoj fizičkoj formi

U Barceloni zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi Miralem Pjanić

E. Čaušević

Barcelona večeras igra na svom terenu protiv Ferencvaroša meč prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Jasno je da su Katalonci veliki favoriti u večerašnjoj utakmici i sve osim pobjede Barcelone bi bila senzacija. Španski mediji pišu da će večeras od prve minute konačno zaigrati i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je ljetos stigao iz Juventusa.

Pjanić se od dolaska u Barcelonu nije baš naigrao, a mnogi vjeruju da je to najviše zbog toga što je propustio veći dio priprema zbog koronavirusa. Bh. veznjak se priključio ekipi pred sami početak sezone i jasno je da mu treba malo vremena da uđe u formu.

Bh. reprezentativac je od dolaska na Camp Nou odigrao samo 27 minuta, a za vikend u porazu od Getafea nije ulazio u igru. Diario Sport piše da su u Barceloni zabrinuti oko njegovog fizičkog stanja i da ne ide sve kako je planirano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivalo se da će Pjanić biti fizički već spreman za 90 minuta, ali u Barceloni očito ne misle tako. Diario Sport je objavio da su u Barceloni svjesni problema i da Pjaniću treba još malo vremena kako bi ušao u potrebnu kondiciju.

No, i pored toga očekuje se da će Pjanić večeras početi od prve minute i bit će zanimljivo vidjeti koliko će ga Ronald Koeman zadržati na terenu. Ipak, teško je očekivati da će za vikend biti starter protiv Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Nikad on neće bit takav kao što oni očekuju on nije fizički nikad bio toliko jak ta trci svih 90 min on je uvjek išao na to da razmišlja da bude dirigent u ekipi i uspjevalo mu je
3 9
Bulle
Zato je Buskec pun snage, crkne do 40 minute, i ovaj Kuman se neće dugo zadržat
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi