Pjanić pobijesnio, Slovenac nije ostao imun!

Detalj iz finiša utakmice

Pjanić pobijesnio, Slovenac nije ostao imun!

A. Čaušević

Miralem Pjanić se vratio poslije višesedmične pauze i odigrao sasvim solidan meč u porazu Bešiktaša od Sportinga (1:4).

Pjanić je bio igrač sa najviše pasova u turskom timu (69), upisao je i asistenciju za izjednačujući gol, dosta se trudio i mnogo trčao, međutim poraz za njegovu ekipu je bio neizbježan. 

Odbrana Bešiktaša je na momente djelovala amaterski što su gosti iz Portugala znalački koristiti. Osim postignuta četiri gola, još nekoliko puta su pogodili i okvir gola. 

Susret je sudio Slavko Vinčić. Slovenski sudija je imao pune ruka posla, u nekoliko navrata je pozivao VAR da interveniše. Poništio je gol domaćinu te svirao penal za goste poslije asistencija video tehnologije. 

Vinčić je na kraju ukupno pokazao sedam žutih kartona, a u sudijskoj nadoknadi dodijelio je i javnu opomenu Pjaniću.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. reprezentativac je nakon jednog faula žestoko protestvovao, bijesno je udario loptu rukom na što Slovenac nije zažmirio te je našem fudbaleru pokazao žuti karton. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Inače, s ovim porazom Bešiktaš se praktično oprostio od prolaska u nokaut fazu Lige prvaka jer nakon tri utakmice ima nula bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije