Dobre vijesti za Peteva dolaze iz Istanbula, ali Bešiktaš je opet razočarao navijače

Pjanić igrao

Dobre vijesti za Peteva dolaze iz Istanbula, ali Bešiktaš je opet razočarao navijače

E. Škorić

U derbiju 12. kola turske Superlige Bešiktaš je ugostio Trabzonspor, koji je u 96. minuti došao do pobjede.

Kako se i očekivala, dosta teška i tvrda utakmica, na kraju su gosti stigli do velike pobjede i nastavljaju juriš ka tituli. Trenutno su lideri sa 30 bodova, dok Bešiktaš na četvrtom mjestu ima 10 bodova manje.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je 84 minute za Bešiktaš, što je dobra vijest s obzirom da je prethodna dva meča propustio. On će se sada zaputiti na reprezentativno okupljanje i sa Zmajevima ima jako važne mečeve protiv Finske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Inače, Omur je duboko u nadoknadi prvog dijela donio Trabzonsporu vodstvo, ali je sjajni Larin svojim četvrtim golom u 65. minuti izjednačio na 1:1. Duboko u nadoknadi, šestoj minuti iako ih je pet produženo, gosti dolaze do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Andreas Cornelius je zatresao mrežu Bešiktaša, koji je ponovo razočarao svoje navijače.

Bešiktašu nakon pauze slijedi gostovanje kod Antalyaspora, trećeg tima lige, dok će Trabzonspor ugostiti Gaziantep.

Promo

Top Komentari

Bolje igramo bez Pjanica, njega bolje staviti na klupi za rezerve.
3 0
Eduard
Kakve dobre vijesti bolan, najlosiji igrac na terenu je bio, katastrofa. Bolje da ne dolazi. Nije ni sjena onog Pjanica iz Lyona i Juventusa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi