Pjanić ima mnogo razloga da ne ode iz Rome

Neće tako skoro otići iz kluba

Pjanić ima mnogo razloga da ne ode iz Rome

Edmir Škorić

Miralem Pjanić ponovo je postao zanimljiv evropskim velikanima.

Pjanić ove sezone briljira u dresu Rome, pa je već postigao četiri gola uz četiri asistencije. 

Barcelona, Real Madrid i PSG rado bi ga vidjeli u svom veznom redu i bar jedan od tih klubova pokušat će u januaru da angažuje Pjanića.

Međutim, današnje izdanje Legga piše da je Pjanić odlučan da ostane vjeran rimskom klubu, a sada ima i nekoliko razloga za to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedan od glavnih razloga što Mire ne želi iz Rome je dolazak njegovog sunarodnjaka i prijatelja Edina Džeke, drugi je igranje Lige prvaka i ponovo visoke ambicije u klubu, a i spominje se povratak Mehdija Benatije iz Bayerna, s kojim naš reprezentativac ima poseban odnos.

Dakle, Pjanić uživa u Rimu s porodicom, tu ima i prave prijatelje, miljenik je navijača i nema previše motiva da ode s Olimpica, mada treba biti svjestan da klubovi poput PSG-a i Reala bez problema mogu da utrostruče Pjaniću primanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.