Pjanić: Ja sam svoja obećanja ispunio, ali Roma nije

Ponovo govorio o odlasku iz Rima

Pjanić: Ja sam svoja obećanja ispunio, ali Roma nije

Vezni fudbaler Juventusa Miralem Pjanić je u razgovoru za italijanske medije progovorio o detaljima razlaza sa Romom, a njegova izjava je veoma zanimljiva.

Pjanićev transfer iz Rome u Juventus je izazvao brojne kontroverze posebno među navijačima Rome, ali je naš reprezentativac jednostavno imao nekoliko razloga da promijeni klub.

"Ja sam svoju riječ održao, ali Roma nije. Potpisivao sam nove ugvore a oni su govorili da će izgraditi ekipu koja je konkurentna za naslov prvaka u Italiji. Prošlo je pet godina, a mi nismo osvojili ništa. Ja želim osvajati trofeje, imam 26 godina i svjestan sam da moja karijera neće vječno trajati", rekao je Pjanić, te dodao:

"Juventus me pratio godinama i kada sam postao svjestan da me zaista želi, odmah sam pristao. To je bilo isto kao kada sam odlazio iz Lyona u Romu. Osjetio sam povjerenje i to mi je bilo dovoljno".

Pjanić je otkrio i kako je na njegov odlazak reagovao legendarni Francesco Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Totti je bio tužan što odlazim i rekao mi je da bi više volio da ostanem u timu. Volim Rim, taj grad mi je ostao u najljepšem sjećanju, ali sam želio ići za novim izazovima".

Miralem Pjanić je do sada odigrao sedam utakmica za Juventus a postigao je dva gola uz tri asistencije. Prethodno je za Romu odigrao 185 utakmica a njegov učinak je 30 golova i 46 asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi