"Odrastao sam s loptom i kriškom hljeba u ruci"
Foto: EPA

Miralem Pjanić o karijeri

"Odrastao sam s loptom i kriškom hljeba u ruci"

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić proteklog ljeta je potpisao za italijanskog velikana Juventus.

Bh. veznjak je odlično počeo sezonu u novom timu, a u razgovoru za FIFA.com otkrio neke detalje iz prethodnih godina svoje karijere.

Također, otkrio je koje su mu ambicije u dresu Stare dame.

"Prva godina u novom timu je uvijek najteža. Nije se lako prilagoditi, naročito kada je u pitanju tim kao što je Juventus, koji uvijek ide na pobjedu", rekao je Pjanić, te je dodao:

"Naš cilj je da osvojimo titulu prvaka i da odemo što dalje u Ligi prvaka. Igram za veliki tim, sve je perfektno organizovano i nadam se da ću pomoći klubu da nastavi s pobjedama", rekao je Pjanić.

Govorio je i o svom odrastanju u Luksemburgu, a odavno je poznato da mu je idol Zinedine Zidane.

"Odrastao sam u Luksemburgu. Tamo sam stigao kao jednogodišnjak i odrastao sam s loptom i kriškom hljeba u ruci. Imao sam mnogo ponuda kao dječak, ali srećom, odabrao sam Metz kao tim u kojem ću napredovati. Sa 17 godina sam debitovao u prvom timu, a zatim sam otišao u Lyon", istakao je Pjanić.

Pjanić je govorio i o boravku u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Najljepši dio karijere sam proveo u Romi. Ovaj klub će biti u mom srcu i imali su ogroman utjacaj na moj razvoj. Ipak, sada sam u Juventusu i nadam se da ću biti koristan za klub, kao što sam to bio u Romi", istakao je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi