Sportski direktor Rome jasno poručio šta u finišu sezone očekuje od Džeke

Roma se bori za Ligu prvaka

Sportski direktor Rome jasno poručio šta u finišu sezone očekuje od Džeke

A. Čaušević

Preostalih pet utakmica mogle bi biti posljednje u dresu Rome za Edina Džeku. Kapiten bh. reprezentacije će do kraja sezone imati da ispuni veoma važan cilj za rimski klub.

U izjavi pred utakmicu protiv Intera sportski direktor Vučice Frederic Massara je jasno poručio da od Džeke u finišu prvenstva očekuje golove koje će ekipu odvesti u Ligu prvaka.

"Koliko se oslanjamo na Džeku? U potpunosti! Iako nije zabio puno golova ove sezone, pružio je dobre partije i radio za saigrače. U finišu sezone od njega očekujemo golove za Ligu prvaka", rekao je Massara u izjavi pred utakmicu protiv Intera koja je okončana rezultatom 1:1.

Odveo Džeko Romu u Ligu prvaka ili ne dojam je da to neće puno uticati na njegovu budućnost jer će gotovo pa sigurno nakon četiri godine napustiti italijansku prijestolnicu.

Kao nove destinacije za popularnog Dijamanta spominju se London tačnije ekipa West Hama, te Milano, odnosno tim Intera.

Kako je čovjek od 100 miliona opisao Džeku?

Nema dileme da je Edin Džeko već godinama jedan od najboljih napadača današnjice te defanzivcima protiv kapitena bh. reprezentacije nikad nije lako igrati.

Džeko već godinama na muku stavlja defanzivce u Italiji, izuzetak nije ni ova sezona iako popularni Dijamant nema učinak kao ranije.

Roma je sinoć odigrala 1:1 sa Interom, a Džeko je na terenu Giuseppe Meazze vodio veliku borbu s Milanom Skriniarom i Stephanom De Vrijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U mixed zoni milanskog stadiona svoju utakmicu protiv Džeke komentarisao je Škriniar kojeg Nerazzurri procjenjuju na 100 miliona eura.

"Uradili smo dobar posao. Džeko je prejak igrač, posebno fizički, ali smo ga kontrolisali. Uvijek se može bolje, ali smo bili dobri", rekao je slovački štoper.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

CrveniBaron
Sve što je u Romi dobro urađeno u prethodnih 10-ak godina djelo je ranijeg sportskog direktora Valtera Sabatinia. Pjanića, Naingolana, Strotmana, Alisona, Ridigera, Salaha, Manolasa, Perotia, Emersona, Paredesa, Šćesnog pa i Džeku u Romu je doveo Sabatini. E onda po onoj staroj narodnoj "malo mačku pečena teleća glava", Palota doveo Monćia da rasproda cijeli tim i za sitne pare dovede vrhunske igrače. Sad očekujete da Džeko riješi sve vaše probleme i ispravi promašaje? Smiješno u najmanju ruku!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi