Pjanić: Neću kopirati Pirla, 'peticu' sam uzeo zbog Zidanea

Novi fudbaler Juventusa

Pjanić: Neću kopirati Pirla, 'peticu' sam uzeo zbog Zidanea

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić danas je prisustvovao press konferenciji na kojoj je govorio o prvim impresijama u novom klubu.

Pjanić je u Juventus stigao iz Rome, a istakao je da se polako privikava na novu sredinu.

"Za sada se dobro razumijem sa trenerom Allegrijem. Vidimo se svaki dan, razgovaramo i sve se bolje upoznajemo. Sada su u toku pripreme za novu sezonu, koju želim dočekati što spremniji", započeo je Pjanić, te nastavio:

"Siguran sam da ću biti od pomoći. Ne bježim od odgovornosti i ne bojim se imati loptu u nogama. Trener dobro zna moje karakteristike i siguran sam da će me koristiti na pravoj poziciji. Uostalom, o tome smo razgovarali i prije potpisivanja za Juventus".

Pjanića u Juventusu mnogi vide kao novog Pirla. Novi fudbaler Stare dame poštuje starijeg kolegu, ali ističe da ga neće kopirati.

"Pirlo je sjajan igrač i jedan je od najboljih veznih igrača koji su ikada igrali u Seriji A. Ipak, neću ga kopirati. Imam svoj stil i mislim da mogu biti na njegovom nivou, a nadam se da će tako i biti".

Kao što je već bilo najavljeno, Miralem Pjanić je odabrao broj 5 na dresu. Otkrio je i zašto...

"Zidane je bio moj idol i ponosan sam što ću nositi broj koji je nosio i on. To je velika čast", istakao je Pjanić.

Nezaobilazna tema bila je Roma, u kojoj je Pjanić izrastao u jednog od najboljih fudbalera Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pet godina sam proveo u Romi i za taj klub me vežu vrlo lijepe uspomene. Međutim, sada sam fudbaler Juventusa i fokusiran sam na novi klub. Bit će neobično kada se budem vratio na Olimpico u crno-bijelom dresu, ali ja ću biti sretan kada dođe taj dan", zaključio je naš fudbaler.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi