Pjanić: Neka Totti sam odluči kome će prepustiti desetku!

Interesantan intervju za Romin klupski sajt

Pjanić: Neka Totti sam odluči kome će prepustiti desetku!

Miralem Pjanić je dao interesantan intervju za klupsku stranicu Rome, kluba u kojem nastupa od 2011. godine.

"U Rimu sam već četiri godine i ovaj grad je naprosto čudesan. Svaki dan naučim nešto novo o njemu, a rimski amfiteatar je jedna od najljepših stvari na svijetu", rekao je za početak Miralem Pjanić, koji je potom počeo pričati o fudbalu.

"Najviše volim igrati centralnog veznog jer imam puno kontakta s loptom. Volim biti u posjedu, razigravati igrače i surađivati s njima. Moj idol? Definitivno je to Zinedine Zidane. Nevjerovatno je gledati šta sve može s loptom. Kada on igra, sve izgleda tako jednostavno, a te stvari su najteže".

Pjanić je otkrio da bi volio preuzeti 'desetku' kada Totti ode u mirovinu, ali je poručio da taj izbor prepušta legendarnom fudbaleri Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Francesco će sam odlučiti kome će dati desetku. S tim brojem ide i velika odgovornost, jer će svima nakon njega predstavljati breme. Ja nosim broj 15 jer je to bio moj prvi broj u karijeru. Kada sam dolazio u Metz, 'osmica' je bila zauzeta, pa sam se odlučio na broj 15 koji je ostao do danas", rekao je Pjanić.

Pjanić je prošle sezone u dresu Rome odigrao 34 utakmice. U strijelce se pet puta, dok je devet puta bio asistent.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti