Ronaldo je brutalno ponizio Beniteza zbog USB-a: Poslat ću mu ja svoj sa svim golovima
Foto - EPA

The Athletic otkriva

Ronaldo je brutalno ponizio Beniteza zbog USB-a: Poslat ću mu ja svoj sa svim golovima

M. Šljivak

Rafael Benitez je tokom trenerske karijere imao priliku raditi u nekim od najboljih evropskih klubova.

Najduže se 61-godišnji stručnjak zadržao u Liverpoolu, gdje radio od 2004. do 2010. godine, radio je još u Valenciji, Interu, Chelseaju, Napoliju, Real Madridu...

Na klupi Reala proveo je sedam mjeseci u sezoni 2015/2016, a otkaz je dobio zbog navodne nepopularnosti među navijačima i igračima.

Benitez nije imao dobar odnos i sa tada prvom zvijezdom kluba Cristianom Ronaldom, a The Athletic otkriva zaista zanimljiv detalj iz tog perioda.

Rafa je zadužio jednog člana stručnog štaba da Ronaldu preda USB na kojem je Benitez objašnjavao Cristianu kako da se oslobodi svojih čuvara na utakmicama.

Cristiano USB nije prihvatio. Vratio ga je Benitezu uz riječi:

"Reci Benitezu da ću mu poslati USB sa svim mojim golovima da ih prouči", navodne su riječi Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umjesto Beniteza na klupu Reala u januaru 2016. godine sjeo je Zinedine Zidane. Legendarni Francuz je osvojio apsolutno sve što je mogao, a Cristiano je rušio rekord za rekordom.

Rafael Benitez je nakon Kraljeva radio u Newcastleu, kineskom Dalianu, a od ovog ljeta je na klupi Evertona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Benitez je jedan od najpodcjenjenijih trenera...dovoljno je reci da je sa onakvim Liverpoolom koji je 10 puta slabiji od danasnjeg igrao 2 finala LP i jedno i osvojio protiv jedne od najjacih ekipa u historiji fudbala...da ne pricamo o trofejima sa Valencijom i ostalim klubovima koje je vodio...u skoro svakom klubu je nesto osvojio.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti