Pjanić pred odlaskom, stigla ponuda od 70 miliona eura
EPA

Bh. reprezentativac na izlaznim vratima Juventusa

Pjanić pred odlaskom, stigla ponuda od 70 miliona eura

Real Madrid očekuje velika aktivnost na transfer pijaci. Nakon razočaravajuće sezone Zinedine Zidane ima zadatak vratiti "kraljevski klub" na stare staze slave, među ozbiljne kandidate za najveće trofeje u sezoni, a za takvo nešto trebat će i prodrmati igrački kadar. 

Nema sumnje da su pred francuskim stručnjakom pune ruke posla, a kako se bliži kraj sezone, tako se sve više u španskim medijima špekuliše o fudbalerima koji bi mogli stići na Santiago Bernabeu.

Iako se pretežno mogu vidjeti napisi o eventualnim dolascima Mbappea, Neymara i Hazarda, jedna od Zidaneovih želja je navodno i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji u kontinuitetu pruža zaista fantastične partije u dresu Juventusa.

Za Pjanića su uz Real Madrid zainteresovani još Paris Saint-Germain, Bayern i Manchester City, međutim kao najkonkretniji u borbi za njegov potpis pokazali su se upravo Kraljevi, koji su, prema posljednjim informacijama, već na adresu Juventusa poslali ponudu tešku 70 miliona eura.

Neće nimalo lako Real Madridu biti da osigura Pjanićev potpis, pošto u Juventusu nemaju namjeru da se tek tako odreknu ponajboljeg igrača u timu, a Italijani tvrde da iznos koji su ponudili neće biti dovoljan i da će Florentino Perez morati dodatno da odriješi kesu kako bi se krenulo u akciju.

Napisi o eventualnom transferu na Santiago Bernabeu, s druge strane, Pjanića i ne opterećuju mnogo.

"U Juventusu dijelim svlačionicu s dosta dobrih fudbalera i ne bih imao ništa protiv da ostanem. Šta će se desiti u budućnosti, da li ću otići ili ostati, to je već pitanje u nadležnosti kluba", kazao je Pjanić.

Omaleni vezista je u Torino stigao u junu 2016. godine iz Rome za obeštećenje od 32 miliona eura, a do sada je u dresu Juventusa odigrao 133 utakmice i postigao 19 golova uz 36 asistencija.

Ode li Pjanić, u Juventusu su navodno kao idealnu zamjenu naciljali Ivana Rakitića iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
zvao sam Miralema,kaze da nema pojma o tome sto pisete,gdje ce sutra boga pitaj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti