Pjanićeva greška u gradskom derbiju, ali je Ronaldo spasio Juve

Podjela bodova u Torinu

Pjanićeva greška u gradskom derbiju, ali je Ronaldo spasio Juve

Edmir Škorić

Torinski derbi odiran je večeras, a Juventus je jedva izvukao bod na Allianz stadionu protiv Torina (1:1).

Juventus je ranije već osigurao titulu, pa u posljednje vrijeme igrači Stare dame nemaju pretjeranog motiva u mečevima Serije A. Na prethodne četiri utakmice ostvarili su pobjedu, dva remija i poraz.

Torino je odigrao sjajan meč i hrabrom igrom zamalo stigao do senzacije večeras, a da je zadržao prednost i ostvario pobjedu, bio bi sada na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Vodeći gol postignut je u 18. minuti. Miralem Pjanić je bio neoprezan, Saša Lukić je sve dobro pratio i na kraju zabio gol za slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je bio jako loš večeras, Ronaldo poprilično nervozan, domaći skoro da nisu stvorili pravu šansu u 90 minuta, a onda Ronaldo zabije glavom na ubačaj Spinazzole za konačnih 1:1.

Juventusu bod ne znači puno, ali niko ne želi gubiti, posebno ne u gradskim derbijima, koji ipak imaju posebnu čar.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi