Pjanić predvodi najbolje asistente Rome, Džeko treći

Roma objavila deset najboljih

Pjanić predvodi najbolje asistente Rome, Džeko treći

Roma je na svojoj zvaničnoj stranici objavila listu najboljih asistenata i među njima se nalaze bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko. 

Na prvom mjestu po broju asistencija je upravo Miralem Pjanić. "Mali princ" je za 1.904 minute provedene na terenu upisao osam asistencija i ubjedljivo je najbolji asistent u Romi, a na drugom mjestu je Diego Perotti. On je za 1.359 minuta upisao četiri asistencije.

Treće mjesto pripalo je našem kapitenu Edinu Džeki koji također na kontu ima četiri asistencije. Džeko je ove sezone za Romu odigrao 1.614 minuta i posljednje dvije asistencije je zabilježio u utakmici protiv Palerma (5:0).

William Vainqueur je za 565 minuta na terenu zabilježio dvije asistencije i nalazi se na četvrtoj poziciji, a sa istim brojem asistencija peto i šesto mjesto su zauzeli Douglas Maicon (738) i španski napadač Falque (1.049). 

Sedmi je Mohamed Salah (1.708) sa dvije asistencije, ali je proveo manje vremena na terenu u odnosu na Alessandra Florenzija koji je za provedenih 1.870 minuta u igri upisao dvije asistencije i nalazi se na osmom mjestu. 

Na devetom mjestu je Lucas Digne koji je za 1.935 minuta uspio jednom asistirati, a posljednji na ovoj listi je legendarni Francesco Totti. Kapiten Rome je odigrao samo 213 minuta i također ima jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi