Pjanić: Ronaldo? Dopustite da vam objasnim...

Šta se dešava s Portugalcem?

Pjanić: Ronaldo? Dopustite da vam objasnim...

Edmir Škorić

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić razgovarao je o trenutnoj situaciji oko napadača Cristiana Ronalda u intervjuu za torinski list Corriere di Torino.

U posljednje dvije utakmice Juventusa Maurizio Sarri je ranije iz igre izveo Ronalda, koji je potom odigrao dva meča Portugala unatoč tvrdnjama da "nije dovoljno spreman".

Zbog navodne povrede propustio je meč u Seriji A protiv Atalante, ali vratio se u duelu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Pjanić je sada novinarima objasnio šta se dešavalo i zbog čega Ronaldo nije igrao.

"Dopustite da vam objasnim. Ronaldo bi volio da postigne golove u svakoj utakmici. Oduvijek je htio da bude heroj i da se mnogo pita. Je li ljut? Ne znam, ali ima problem sa koljenom za koji se nadam da će biti otklonjen čim je prije moguće. Tada će biti još bolji", rekao je Pjanić.

Bilo je dosta govora o navodnom sukobu Ronalda i Sarrija, kao i o tome da Portugalac na kraju sezone želi da ode iz Juventusa, ali sam Sarri tvrdi da nema ništa od toga i da ima dobar odnos s Portugalcem.

No, istina je da Ronaldu nije najbolje "sjelo" to što je protiv Milana ranije zamijenjen, ali Sarri očito smatra da bi i jedan od najboljih nogometaša svije trebao ponekad odmoriti.

Ronaldu slijedi nagrada, Pjanić u timu godine?

U ponedjeljak će biti održana i svečana ceremonija dodjele nagrada za najbolje u italijanskoj Seriji A u prošloj godini.

Navodno će nagrada pripasti Cristianu Ronaldu, koji će se zajedno sa Miralemom Pjanićem naći i u idealnom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvoj sezoni u Seriji A Ronaldo je postigao 21 gol uz osam asistencija, a ove sezone ima pet golova nakon 10 utakmica.

Među ostalim nagradama koje će se dodijeliti, favorit za najboljeg mladića u Seriji A je Sandro Tonali. Gasperini je, s druge strane, ispred Allegrija za nagradu za najboljeg trenera, nakon što je Atalantu odveo u Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Popričaj Pjaniću malo sa njim neka ti prepusti barem slobodnjake haha :D
2 0
teddy sheringham
Vrhunsko objašnjenje nema šta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije