Pjanić: U Romi smo govorili da smo jaki, ali nismo to bili

Bh. veznjak poručuje pred derbi

Pjanić: U Romi smo govorili da smo jaki, ali nismo to bili

E. Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić kazao je kako za želju ima da osvoji sedmi naslov Scudetta.

Pjanić je govorio novinarima pred derbi između njegovog Juventusa i Rome, kluba u kojem je igrao prije nego li je potpisao za Staru damu.

"Ove godine je zaista veliki broj kvalitetnih ekipa koje se bore za Scudetto. Napoli, Inter, Roma i Lazio. Svi žele da Juve prestane pobjeđivati i to nam daje dodatnu motivaciju", kazao je Pjanić, pa je dodao:

"Nadamo se ponovo proslavi u maju, jer naš prvi cilj je Scudetto. Želimo da učinimo nešto izvanredno osvajanjem sedmog naslova. Bilo bi to uistinu nevjerovatno".

"Ljudi misle da je pobjeđivanje lagano za Juve. U stvarnosti, mi se dosta trudimo i svakodnevno se žrtvujemo. Kad sam bio u Romi, igrali smo dobar nogomet i uvijek smo govorili: 'Ovo je prava godina, jaki smo'. Međutim, jednostavno to nismo bili", tvrdi bh. veznjak.

O navodnim sukobima u klubu s trenerom Massimilianom Allegrijem, Pjanić je rekao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad novinari pišu o podjeli u svlačionici, samo pokušavaju da nas destabliziraju. Mi smo ujedinjeni i uvijek razgovaramo međusobno na pravi način. Ako se Allegri ljuti na mene, to je zato što želi da postanem najbolji. Vjeruje i mene i to mi daje motivaciju".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi