"Pjaniću i Umtitiju tražimo novi klub"
Foto: EPA

Direktor Barcelone se oglasio

"Pjaniću i Umtitiju tražimo novi klub"

S. Grebović

Glasine da bi Pjanić ovog ljeta mogao napustiti Camp Nou postale su zvanične.

Naime, direktor katalonskog giganta Mateu Alemanty govorio je na pressici o mogućem odlasku Miralema Pjanića i Samuela Umtitija iz kluba u ovom prelaznom roku.

Kako naš tako i francuski reprezentativac u prošloj sezoni nisu bili u planovima Ronalda Koemana pa je njihov odlazak postao izvjestan.

"Oba igrača imaju velike karijere, ali prošle sezone nisu mnogo igrali. Poznata nam je situacija i razmatramo mogućnosti da im nađemo druge klubove. Oni također žele pronaći tim u kojem će više igrati", izjavio je Alemany.

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu poslat Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo je Juventus najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, a Blaugrana je velikanu iz Torina za usluge Pjanića platila 60 miliona eura.

U prošloj sezoni naš igrač odigrao je svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Top Komentari

BosanacBijeljina
Neka Pjanic dode u Velez da pomogne u Europi
1 0
Jasminn
Nemojte samo za dva dana okrenuti pricu za 180 stepeni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi