Pjanić: Za Romu sam vezan kao za Metz
Foto: EPA

Ne želi da napusti Rim

Pjanić: Za Romu sam vezan kao za Metz

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić hvalio je trenera Luciana Spallettija, Romu, rimske navijače...

Roma je sinoć pobijedila Fiorentinu s 4:1, te je tako uvezala sedam pobjeda u Seriji A. Vidljiv je napredak u igri Rome od dolaska Spallettija umjesto bivšeg trenera Rudija Garcije.

"Znao sam šta je Spalletti sve napravio u Romi, ali nikada ga nisam sreo osobono. On je jako dobra trener koji brine o nama. Ponekad je 'nedodirljiv', ali također, osoba je s kojom možete da pričate o bilo čemu. Znate da će biti tu i uvijek vas zaštiti ako učinite ono što on traži od vas", rekao je Pjanić, dodavši:

"Spalletti je prije svega usmjeren na detalje kada je u pitanju dodavanje. Ne želimo da se zaustavimo. Moramo iskoristiti ovaj trenutak i zadržati koncentraciju".

Osvrnuo se Pjanić i na Edina Džeku, koji jučer ponovo nije dobio šansu od Spallettija.

"Edin Džeko? On želi da igra, naporno radi. Edin nam je potreban, kao i njegovi golovi".

Špekulacije povezuju Pjanića s Chelseajem, ali veznjak ističe da je jako sretan u Romi. "Uvijek sam bio sretan u Romi, još od dolska ovdje. Roma se razlikuje od drugih timova. Stvarno sam postao emotivno vezan za klub, onako kako sa vezan za Metz, klub u kojem sam odrastao. Želim da osvojim titulu s klubom, nadam se da ću uspjeti u tome".

Za kraj je Pjanić hvalio navijače Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Niko nema navijače kao što su naši. Nadam se da će biti izgrađen novi stadion, jer je potreban Romi. Protivnicima će biti skoro nemoguće igrati u paklenoj atmosferi", dodao je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi