Pjanić: Zašto ne bismo dobro odigrali i ostvarili cilj?

Zmajeve sutra čeka meč u Torinu

Pjanić: Zašto ne bismo dobro odigrali i ostvarili cilj?

Uz Roberta Prosinečkog, medijima se uoči sutrašnje utakmice sa Italijom obratio i Miralem Pjanić.

Odsustvo sjajnog veziste Juventusa znatno se osjetilo u Finskoj (2:0), no danas kada je na raspolaganju selektoru reprezentacije BiH optimizma ne nedostaje. I on sam je uoči utakmice izjavio kako vjeruje da Zmajevi mogu popraviti utisak i napraviti dobar rezultat.

"O Italiji ne treba trošiti riječi. Osim što se dobro brane i imaju dobre igrače u defanzivi, također su vrlo jaki u veznom redu i napadu. Imaju igrače koji znaju 'sakriti' loptu, prave tehničare..., tako da definitivno neće biti lako", kazao je Pjanić na početku, pa se potom osvrnuo na utakmicu sa Finskom.

"Protiv Finske nismo bili na nivou, ali glavu gore, ne smijemo zaboraviti kako smo izgledali ranije pod vodstvom Prosinečkog. Moramo vratiti to što nas je krasilo. Svi se moramo boriti zajedno, biti kao jedno, a na kraju neće izostati ni šanse. Ne vidim razlog zašto ne bismo dobro odigrali i napravili dobar rezultat u Torinu."

Kako zaustaviti Italijane?

"Vidjet ćemo još ko će igrati. Ko god dobije šansu, vjerujem da će naći rješenje kako da se postavi i na koga da više obrati pažnju."

Interesovalo je domaće novinare i što će biti s Pjanićem ovog ljeta.

"O Juventusu neću razmišljati sutra... Vjerujem kako će u Juventus doći najprije neki veliki trener, a nakon toga ćemo moći pričati šta i kako dalje. Brzo će se odlučiti o mojoj budućnosti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije