Ničim izazvani mediji ne štede Pjanića: "Odvratno poređenje, ali okrutna realnost"

Nije ni igrao za vikend

Ničim izazvani mediji ne štede Pjanića: "Odvratno poređenje, ali okrutna realnost"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić se nalazi na udaru katalonskih medija i kad ne igra. 

Katalonski Sport, list tradicionalno naklonjen Barceloni, danas je žestoko kritikovao Miralema Pjanića u članku s naslovom "Velika razlika između Pedrija i Pjanića".

Tokom utakmice protiv Seville Pedri se povrijedio, čeka ga višesedmična pauza pa bi umjesto njega u veznom redu trebao igrati Pjanić. To je čini se zasmetalo novinarima Sport-a.

"Pedrijeva drskost, fizički doprinos i angažman, njegov ogromni talenat uzimam zdravo za gotovo - je u suprostnosti sa stavom bosanskog veznjaka", piše Tomas Andreu.

"Pjanićev karakter se više osjetio u njegovim izjavama nego na terenu. Dok se jedan žali na minutau i tvrdi da ne razumije Komeanove kriterije, drugi šuti i svakodnevno napreduje."

"Dok jedan luta po terenu i jedva se asimilira kada treba zauzeti poziciju ili rizikuje kada priđe kaznenom prostoru, drugi olakšavaju stvari - podjednako se brane i napadaju te dokazuju klasu i fizičku spremu koje je čini se Pjanić zaboravio u Torinu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odvratno poređenje, ali okrutna realnost", rečenica je s kojom je Andreu zaključio svoj tekst.

Uzimajući u obzir njegov učinak na terenu, ali i očigledan pritisak katalonskih medija Pjanićev dolazak u Barcelonu sigurno ne ide u smjeru u kojem je planirao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Svi polako shvataju da muralem nema kvalitetu ta Barcelonu
3 10
SEDYnn
Ja koliko je gurao pedrija i kad je se vuko po terenu ko *****a nije ga vadio a pjanicu nije dao tri utakmica da odigra normalno..smjesno je poredit Jednog Pjanica sa nekim balavcem koji ima srecu sto ga onaj konj gura..
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi