Plakao kao malo dijete zbog smrti Maradone, a dvije sedmice kasnije i on preminuo

Tužna godina

Plakao kao malo dijete zbog smrti Maradone, a dvije sedmice kasnije i on preminuo

E. Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Rossi preminuo je prošle sedmice u 65. godini života.

Rossi je bio heroj reprezentacije Italije na Mundijalu 1982. godine kada su Azzurri postali prvaci svijeta. Tada je Rossi briljirao na ovom turniru i bio je jedan od najzaslužnijih što je Italija došla do titule.

Prošlo je sedam dana kako je on preminuo, a njegova supruga Federica Cappelletti otkrila je da je samo dvije sedmice ranije Rossi bio itekako uzdrman kada je saznao da je preminuo Diego Maradona.

Maradona i Rossi su igrali jedan protiv drugog u Seriji A i dobro su se poznavali. Odlazak jednog od najboljih svih vremena je uzdrmao Rossija, a nažalost samo dvije sedmice kasnije je i on preminuo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Diego mu je prošle sedmice poslao prelijepu poruku i prisjetili su se svojih okršaja na terenu. Paolo je plakao kao malo dijete kada je saznao da je Diego preminuo. Nismo ni slutili da će samo dvije sedmice kasnije i on da nas napusti", rekla je Federica za italijanske medije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi