"Plakao sam kada sam saznao da me Barca još uvijek želi"

Suarez se prisjetio incidenta s Mundijala

"Plakao sam kada sam saznao da me Barca još uvijek želi"

E. Čaušević, foto: EPA

Luis Suarez u svojoj karijeri imao je nekoliko velikih incidenata, ali na kraju je uspio sve to da nadmaši sjajnim partijama koje Urugvajac pruža u dresu Barcelone.

Suarez je u Barcelonu stigao na ljeto 2014. godine iz Liverpoola, ali debitovao je tek krajem oktobra iste godine jer je bio pod suspenzijom. Urugvajac je dobio četiri mjeseca suspenzije nakon što je na Mundijalu ugrizao defanzivca Italije, Giorgija Chiellinija.

Već tada se znalo da Barcelona želi u svoje redove dovesti urugvajskog napadača, no nakon incidenta na meču sa Italijom mnogi su vjerovali da je nemoguće da Suarez završi na Nou Campu. I sam Suarez je vjerovao da će Barca nakon svega odustati od njegovog dovođenja.

"Nakon što sam to uradio odmah sam shvatio šta me čeka. Deset minuta kasnije dali smo gol, ali ja se nisam radovao kao ostali, samo mi je u glavi bio taj trenutak. Kada sam ušao u svlačionicu prvo sam želio razgovarati sa suprugom jer je ona bila na tribinama. Pitala me šta se desilo, ali ja sam odmah počeo negirati da sam to uradio", rekao je Suarez, te nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da li sam mislio da će Barca odustati? Da, da. Nakon svega što se desilo isključen sam sa Svjetskog prvenstva i mislio sam da neću ostvariti san i zaigrati za Barcelonu. Danima sam samo o tome mislio, a onda sam se čuo sa Andonijem Zibizarretom. Rekao mi je da se smirim i da me Barca još uvijek želi. Nemam problem da ovo kažem, ali plakao sam kada sam to čuo".

"Plakao sam jer su prihvatili sve to što sam uradio i haos koji sam napravio. Bilo je teško očekivati da vjeruju u mene nakon toga. Istina je da je Barca bila tako dobra prema meni da ću uvijek biti zahvalan na tome. Sve to je promijenilo moju karijeru i mene kao fudbalera".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi