Plavi nepoznanica za rivale, ali i za sebe

Koliko može Željezničar u novoj sezoni?

Plavi nepoznanica za rivale, ali i za sebe

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Željezničara u četvrtak je prvi evropski izazov u novoj sezoni.

Plavi će u goste Narvi Trans iz Estonije, u okviru prvog kola Evropske lige, a odmah naredne sedmice, tačnije narednu srijedu slijedi revanš na Grbavici.

Željezničar u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Admira Adžema je naslijedio Slobodan Krčmarević, srbijanski stručnjak koji je do sada bio poprilično nepoznat bh. javnosti.

Ljetni prelazni rok još uvijek traje, a kao i u nekoliko prethodnih prelaznih rokova, u Željezničaru je bilo jako prometno.

Grbavicu su do sada napustili Zajko Zeba (oprostio se od aktivnogg bavljena nogometom), Ivan Crnov, Vojo Ubiparip, Saša Kajkut, Daniel Graovac, Kenan Hadžić, Andrej Modić, Meldin Jusufi, a neizvjestan je status Gorana Zakarića protiv kojeg su iz Doline ćupova pokrenuli disciplinski postupak zbog pregovora sa FK Partizan.

Zakarić ima ugovor još pola godine, ali s obzirom na sva dešavanja teško je očekivati da ćemo ga gledati u Željinom dresu u novoj sezoni, te će to svakako biti veliki problem sa poprilično siromašan kadar kluba sa Grbavice.

Kada su nova lica u pitanju, najzvučnija pojačanja svakako su Sulejman Krpić (Tractor Sazi) i Filip Arežina (Mladost Doboj Kakanj), a pristigli su i Miloš Bakrač (Sutjeska), Mladen Veselinović (FK Borac Bl.), Antonio Pavić (NK Istra) i Ivan Čurjurić (Enosis P., Kipar).

Plavi su na ljetnim pripremama odigrali tri prijateljska meča te zadali glavobolje navijačima. Porazi od GOŠK-a (1:2) i Širokog Brijega (1:2), te poprilično sretni remi protiv Veleža (3:3) u duelu koji su Mostarci vodili 3:0, ne obećavaju dobre dane za najtrofejniji bh. tim.

Željo je u tim susretima djelovao bezidejno, vidljivo je da će treneru Krčmareviću trebati dosta vremena da upozna igrački kadar kao i Premijer ligu, pa je pitanje koliko će to moći istrpiti čelnici kluba koji trenerima i ne daju baš puno vremena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mijenjaju ih kao na traci, te su mnogi navijači nakon prvog poluvremena i vodstva Veleža 3:0, Krčmareviću predvidjeli otkaz do otvaranje sezone i susreta sa GOŠK-om. Srbijanski stručnjak je poslije duela sa Rođenima najavio da će održati hitan sastanak sa čelnicima kluba, te da su njegovom timu potrebna pojačanja u svim linijama.

Slobodno možemo reći da su Plavi velika nepoznanica kako za svoje rivale, tako i za sebe, a odgovore na domete ove ekipe sigurno će dati evropske utakmice te otvaranje nove sezone Premijer lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HrasnoJedanDevetDvaJedan
Srozali su klub na najnize moguce grane, od sportskog kolektiva čitaj fudbalskog kluba napravili su biznis kompaniju kojoj sportski segment uopste nije bitan, pa je tako sva prica oko infrastrukture, stolica, terena, reklama, poslovanja i sl. dok se istovremeno dio uprave radi u dosluhu sa menadzerima igraca gdje se uzimaju čitaj izvlace enormni novci iz kluba na konto prijevremenih raskida ugovora, dok istovremeno nedostaje novca za jednog kvalitetnog i dokazanog igraca - pojačanje (Ubiparip, Stanic, Bekric da ne spominjem)... Ovdje treba i nedostaje totalni krah da bi se ove stvari promijenile, lažni hadzija cim naplati svoj novac do kraja godine mogao bi otici ali prije toga treba krah i nadam se da cemo ga vidjeti vec protiv ovih Estonaca, jer ovo je sve samo nije Željo ...
22 16
casimiro
do kad ce ovaj portal prestati srati po zelji.u cemu je problem?jos nije ni pocelo a vi bi da mijenjate,smijenjujete!!ima li boljih tema?travnjak,pokrivanje istoka,dobar rad uprave!!!to vam ne odgovara!!!nismo real!ne moze biti para i za infrastrukturu i za dobre igrace!!
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi