Plemići na Grbavicu dolaze po novu titulu, Plavi hvataju posljednji voz nade
Željo želi prekinuti seriju loših igara, Zrinjski dolazi u sjajnoj atmosferi i pobjedničkoj seriji

Veliki derbi 7. kola Lige za prvaka

Plemići na Grbavicu dolaze po novu titulu, Plavi hvataju posljednji voz nade

S. Mlaćo

Večeras se sa početkom u 19 sati na stadionu Grbavica igra derbi susret 7. kola Lige za prvaka između Željezničara i Zrinjskog.

Željezničar je do prije samo par kola imao četiri boda prednosti u odnosu na Plemiće i činilo se da će titula gotovo sigurno doći na Grbavicu, međutim Mostarci se nisu predavali i na kraju su anulirali tu prednost, te zatim i ponovo došli na lidersku poziciju.

Ta prednost sada iznosi tri boda, pa su Plavi pod imperativom pobjede ukoliko žele ostati u borbi za prvaka. Zrinjski na Grbavicu dolazi u sjajnoj atmosferi, a eventualnom pobjedom Plemići bi tri kola prije kraja vjerovatno i riješili pitanje prvaka, odnosno treću godinu zaredom trofej prvaka Premijer lige donijeli u svoj grad.

Admir Adžem šef struke Željezničara u ovom susretu imat će na raspolaganju i Asima Zeca koji je bio suspendovan nakon prvog meča polufinala Kupa protiv Slobode na Grbavici, dok će zbog povrede nedostajati Siniša Stevanović, te Sinan Ramović koji ima tri žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na drugoj strani Baka Slišković ne može računati na Semira Pezera, Ismara Hairlahovića i Franu Čirjaka, dok će nakon pet utakmica odsustvovanja u kombinaciji biti iskusni Pero Stojkić.

Pravdu na večerašnjem meču će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića sa svojim pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice, a delegat Davor Ristoić (Istočno Sarajevo). Ulogu kontrolora suđenja će obavljati Radoslav Kapor iz Trebinja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi