Plemići ostali u igri za naslov

U Mostaru slave nogometaše Zrinjskog

Plemići ostali u igri za naslov · Komentar

Mostar danas je još u znaku Mostara od prekjučer. I velikog derbija Zrinjskog i Željezničara, jedne od najluđih i najboljih utakmica Premijer lige od njenog osnutka. Slave se nogometaši Zrinjskog zbog velikog povratka, rekli bismo mitskog, budući da su Sarajlije do 88. minuta susreta vodile sa ogromnih i sigurnih 0:3.

 Slavi se i Blaž Slišković čije su izjave preksinoć zapalile društvene mreže i koji je svojim riječima uzburkao javnost i možda sebe svjesno izložio kažnjavanju. No pitanje je, da li ima osnova kazniti Baku i pitanje je je li on išta slagao u svom emotivnom istupu? Ludilo je krenulo prekjučer u trenutku kada je Željezničar imao sigurnih 0:2 i kada je pri jednom kontaktu u kaznenom prostoru Zrinjskog glavni sudac Petrović pokazao da se igra nastavi, da bi na intervenciju petog suca ove utakmice, Vladimira Bjelice promijenio svoju prvotnu odluku i dosudio penal za plave s Grbavice. Isti onaj Bjelica koji je prije 10 dana donio odluku da se igra utakmica u Banja Luci, na terenu koji je bio uvjetan jedino da se na njemu napravi rekonstrukcija legendarne tenkovske bitke kod Kurska 1943. godine. Osuo je Baka paljbu, baš kao kod spomenutog ruskog grada prije 75 godina po krovnoj kući i po sudačkoj organizaciji.

Drugom golu Željezničara prethodilo je očito zaleđe koje suci nisu vidjeli. A ovolike buke sigurno ne bi bilo da nije bilo Bjeličine reakcije. Reakcije koja je probudila revolt u igračima Zrinjskog koji su kao u transu odigrali zadnjih šest minuta utakmice i počistili teren sa Željom. Suma sumarum je podjela bodova, koja za Zrinjski vrijedi kao pobjeda, ali pitanje je kako nastaviti dalje u ovim uvjetima. Je li dovoljno biti kvalitetan samo na terenu? I koliko je regularno ovakvo prvenstvo? Razljutili su bh nogometnu javnost jedanaesterci dosuđeni za Zrinjski protiv GOŠK-a, pričalo se o protežiranosti Zrinjskog, Boro Elčić slavodobitno je poentirao kako je sve to neregularno...

Puno manje se priča o svemu poslije toga, počev od nerazumne odluke da se igra susret u Banja Luci, poništenog gola Bilbije protiv Radnika, te gola Bijeljinjaca iz zaleđa, te do ovih dešavanja jučer? Tko je u pravu? Zašto trener Želje Adžem sada odbija da priča o suđenju? Zašto na press poslije utakmice šalje svog pomoćnika Asmira Džafića? Ima li Premijer liga Bosne i Hercegovine više ikakvog smisla ako svaki susret prate ovolike kontroverze i repovi?

Možda bi Baka u konačnici mogao i poslati zahvalu Bjelici za njegovu junačku reakciju i sufliranje Petroviću. On je u nogometašima Zrinjskog uspio probuditi onaj inat i želju koja im je falila tijekom čitavog susreta. Da se njegov potez dogodio ranije, te uzevši u obzir stanje šoka u kojem su se našli igrači Želje, možda bi i sva tri boda na kraju ostala u Mostaru.

No i pored toga Plavi su i dalje u prednosti i favoriti su u odnosu na Zrinjski, a na kraju, možda je i najmanje bitno tko će na kraju biti prvak, samo da se to pitanje riješi na zelenom terenu a ne za zelenim stolom ili drugim lokacijama koje nemaju veze sa sportom...

Srce prvaka ostavilo Plemiće u igri za naslov

Legendarni NBA trener, Rudy Tomjanovich je prije 23 godine dao legenadarnu izjavu. Njegovi Houston Rocketsi su 1995. godine, nakon osvajanja prstena godinu prije, u to doigravanje jedva ušli sa šestog mjesta Zapadne konferencije. Svi su pisali kako je njihovo vrijeme prošlo, kako nema šanse da obrane naslov. Rocketsi su se kroz veliku konkurenciju na Zapadu probili do finala gdje su ih čekali mladi i poletni igrači Orlando Magica predvođeni velikim Shaqom i tada nezaustavljivim Penny Hardawayom. Svi su očekivali siguran trijumf Orlanda, no Rocketsi su "metlom" (4:0 u pobjedama) otpuhali Magic i uzeli svoj drugi uzastopni prsten. U ogromnom metežu na parketu, novinari su se probili do Rudyja, koji je u svijet poslao kratku, ali veliku istinu: "Nikad ne podcjenjujte srce prvaka"!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Srce prvaka prekjučer je režiralo veliki povratak. Zrinjski je prvak Bosne i Hercegovine i zna kako igrati ovakve utakmice. No, objektivno u ovom trenutku su daleko Plemići od obrane naslova, ali subotnjim povratkom uspjeli su poslati poruku. Vjerojatno bi Željezničar prije susreta prekjučer potpisao remi u Mostaru, no nakon svega viđenog jasno je da su plavi s Grbavice ispali veliki gubitnici, budući da su ispustili prednost koju vjerojatno ne bi uspjela ispustiti ni kadetska selekcija Burundija. Stavile su Adžemove trupe obje ruke na trofej namijenjen prvaku, ali su ih za samo šest minuta skinule s istog.

Ali, veliko je pitanje šta nas čeka u nastavku prvenstva. Kako je krenulo ne sluti na dobro, a sasvim sigurno bi najgori scenarij bio kada bi ljudi u crnom počeli "vraćati" Zrinjskom. Pred nama je reprezentativna pauza koja će dobro doći da se neke stvari izanaliziraju, da se strasti smire i da sudije pokušaju shvatiti da se nogomet ne igra zbog njih. Ukoliko se to ne desi, Cirkus Colorado će nastaviti svoj put kroz bh gradove.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samir_pre
Maksuz sam se registrovao radi komentara. Navijač sam Želje. Ako je to cilj članka (da privuče čitatelje) uspjeli ste. Mada je ovo zadnji put da sam kliknuo na vašu stranicu. I kao navijač Želje vam iskreno želim da vječno sarađujete sa klubovima kao što je Zrinjski i da nikada više ne primaknete se mom Želji. Ipak ne mogu prihvatiti vrijeđanje inteligencije, a tekstovi koje pišete su upravo to. Žalosno je je da ste kao novinari izgubili bilo kakav vid objektivnosti, pa pod "kolumnama" ili "komentarima" kao slobodnih novinara pišete ovakve ili slične tekstove koji su direktno samo usmjereni protiv Želje. Od teksta "Kule i gradovi ubili fudbal na Grbavici" do danas imate iste tekstove i samo jednu tezu, da je Željo "kao kadetska selekcija Burundija". U međuvremenu Željo je kao nijedan klub napravio pomak u svim segmentima, i to većinom radi nejverovatne sinergije navijača i kluba. U međuvemenu Sarajevo sa investitorom nigdje, a o Zrinjskom kao političkom projektu hvalospjevi. Izgubiti 3 gola prednosti je ravno katastrofi, ali to je sport, fudbal. Za 15 dana je nova utakmica i nijedan tekst koji napišete ne može umanjiti osjećaj koji imam kada Tifinu Grbavicu pjevam sa nove istočne tribine i pratim svog ŽELJU koji je prvi na tabeli i koji će nadam se tu i ostati. Nadam se da nećete izbrisati komentar. Dva penala protiv GOŠKA?? Penal protiv Radnika za titulu?
35 32
Rigel
''Objektivni'' novinaru, kako ste samo brzo zaboravili penal za zrinjski protiv radnika iz 94 minute iz prošle sezone kojim je oteta titula Željezničaru?
33 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi