Živković opaljušio kasu Benfice

"Pljačka" na balkanski način

5

Komentari (5)

Maximilian
Puno je to kompleksnije i dublje od ovoga što ste napisali. Od robovlasnickog odnosa, preko Partizana, Apollona, Zahavija, Ramadanija I kompanije do Benfike. Ako ne znate istražite a ako ne smijete da pišete na tu temu zaobiđite. I to je pošteno. P. S. Da može igrati za BiH bio bi on i reprezentativac i u ovakvoj situaciji.
VenamaHrabrih
Ne kaze se "opaljušio", nego " opelješio", mater vam seljacku i nepismenu. I kakav je to izraz opelješio? Nakav seoski? Takav se izraz, odnosno sleng, odnosno argo, odnosno arhaizam - stavi u navodnike. I jeste za Karleuše, otac vas neobrazovani.
VenamaHrabrih
Debil ti tata, pa napravi budalu. Mozda se u tvom Han-Šljunku kaze opeljušit, ali u Sarajevu ne, bar u Centru. Yebo li te priuceni novinar, da te yebo
VenamaHrabrih
Otvori koji lexiko , imas ih sad na netu, nije teško. Opelješiti (sin.) - okrasti. Opelješiti nekoga na kartama - uzeti mu sav novac, ili imovinu. Mayku ti nepismenu. Čuj opeljušiti, seljačino istočnobosanska. Riječ nastala od latinske riječi pillum, što je označavalo mač koji se koristio za deranje i rezanje. U nasem jeziku - pila. U prenesenom značenju - opiliti nekoga. U argou, ili satrovačoj prilagodbi našem jeziku - opelješiti. Mrš u školu, stoko!
Adnanos
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti