"Pljačka" na balkanski način

Živković opaljušio kasu Benfice

"Pljačka" na balkanski način

E. Škorić

Srbijanski nogometaš Andrija Živković jedini je igrač koji ove sezone nije nastupao za Benficu.

On ima ugovor s Benficom do ljeta 2021. godine i odbija sve prijedloge, samo kako bi ostao u Lisabonu, te na taj način zaradio novac koji mu po ugovoru pripada.

Portugalski list Record piše da su Andrija i njegov otac i agent Jovica do sada odbili sve moguće priliek da napuste Benficu iako za igrača nema mjesta u timu.

Ugovor Živkovića i Benfice je takav da će igrač dobijati svake sezone sve više novca. Sada zarađuje tri miliona eura bruto godišnje, a to će se povećati na pet miliona do sezone 2020/21.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Uz to, Andrija Živković zna da će, ako pričeka barem do januara 2021. kada će imati priliku da pregovara s drugim klubovima i da im se pridruži besplatno, imati mogućnost da dobije bogat ugovor jer onda klub koji ga bude dovodio neće imati naknadne troškove.

Dakle, mladi veznjak koji je u ljeto 2016. u Benficu došao iz Partizana, uživa u Lisabonu, nema puno napora, a novac uredno zarađuje. Ukupno je ove sezone već zaradio 740.000 eura...

Top Komentari

VenamaHrabrih
Ne kaze se "opaljušio", nego " opelješio", mater vam seljacku i nepismenu. I kakav je to izraz opelješio? Nakav seoski? Takav se izraz, odnosno sleng, odnosno argo, odnosno arhaizam - stavi u navodnike. I jeste za Karleuše, otac vas neobrazovani.
9 1
Maximilian
Puno je to kompleksnije i dublje od ovoga što ste napisali. Od robovlasnickog odnosa, preko Partizana, Apollona, Zahavija, Ramadanija I kompanije do Benfike. Ako ne znate istražite a ako ne smijete da pišete na tu temu zaobiđite. I to je pošteno. P. S. Da može igrati za BiH bio bi on i reprezentativac i u ovakvoj situaciji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi