Po mišljenju navijača u Engleskoj Ronaldo nije najbolji strani igrač u historiji Premier lige

Prvo mjesto je ubjedljivo osvojio legendarni napadač Arsenala

Po mišljenju navijača u Engleskoj Ronaldo nije najbolji strani igrač u historiji Premier lige

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je od 2003. do 2009. godine igrao za Manchester United i ostavio neizbrisiv trag.

Portugalac je igrao u Premier ligi koja je po mnogima najjača liga na svijetu i to uglavnom zbog stranih igrača koji su tome doprinijeli.

Od Cristiana Ronalda i Patricka Vieire do Didiera Drogbe i Erica Cantone, neki od najboljih igrača na svijetu su se pojavili na vrhu Premier lige, ali ko je najveći od svih vremena?

Pitanje je to koje uvijek dovede do podjela u mišljenju, a jedan engleski medij je odlučio da postavi to pitanje navijačima koji su dali svoj odgovor.

Više od 250 hiljada navijača u Engleskoj je dalo odgovor na ovo pitanje, a rezultati su bili vrlo zanimljivi.

Peti na ovoj listi je završio bivši igrač Chelseaja Didier Drogba sa šest posto osvojenih glasova, dok je igrač Manchester Cityja Sergio Aguero četvrti sa osam posto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni igrač Manchester Uniteda Eric Cantona je sa 12 posto završio na trećem mjestu, dok je Cristiano Ronaldo drugi sa osvojenih 14 posto.

Ubjedljivo na prvom mjestu sa osvojenih 45 posto glasova je legendarni napadač Arsenala Thierry Henry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti