Pljačkaši nisu odustajali, a zatim je Sead Kolašinac odlučio preuzeti stvari u svoje ruke

Pljačkaši nisu odustajali, a zatim je Sead Kolašinac odlučio preuzeti stvari u svoje ruke

M. Šljivak

Odmor sa porodicom Seada Kolašinca i Mesuta Ozila u Londonu umalo se pretvorio u noćnu moru.

Naoružani razbojnici napali su skupocjeni automobil koji je u vlasništvu njemačkog fudbalera, ali je herojskim činom Sead Kolašinac uspio da spriječi pljačku, a možda i tragediju.

Odlučio se reprezentativac BiH suočiti sa razbojnicima. Krenuo je goloruk na nož i uspio odbraniti porodicu i saigrača.

Pljačkaši su dosta dugo pratili automobil u kojem su bili Ozil i Kolašinac. Jurili su ih čak više od jedne milje, a kako nisu uspjeli da pobjegnu, morali su se suočiti sa razbojnicima.

Zaustavili su pljačkaši svoj motor, uperili su hladno oružje prema Seadu Kolašincu i Mesutu Ozilu, a zatim je nastao pravi haos.

Nije Sead želio čekati da se nešto desi. Odlučio je preuzeti veliki rizik i krenuo je u fizički obračun sa pljačkašima, koji su na kraju odustali.

View this post on Instagram

@seadk6 se golim rukama obračunao s razbojnicima koji su pokušali ukrasti automobil od @m10_official 💪💪💪🇧🇦

A post shared by SportSport.ba (@sportsportba) on

O svemu je naravno obavještena policija. Obavljen je uviđaj i krenula je potraga za razbojnicima koji su napali fudbalere Arsenala.

Sead Kolašinac je nakon svega postao heroj širom svijeta. Komentari to jasno pokazuju i zaista je pokazao da ima ogromnu hrabrost.

Svjedok napada na Ozila i Kolašinca: Bilo je ludo, djelovalo je kao da će ga isjeći na komadiće

Kolašinac je "iskočio" iz Ozilovog Mercedesa i golim rukama krenuo u obračun sa dvojicom razbojnika koji su stigli na motociklu i koji su, navodno, željeli oteti skupocjeni terenac koji je u vlasništvu njemačkog fudbalera. Oni su bili naoružani noževima.

Ozil je nakon toga napravio par metara u svom automobilu, a zatim pješke pobjegao u obližnji turski restoran Liyka, prenose britanski mediji.

Ubrzo je stigla i policija, koja je ispred restorana ispitala Ozila i svjedoke događaja.

Jedna od onih koja je svjedočila Ozilovom bijegu od naoružanih razbojnika bila je i 36-godišnja Azuka Alintah.

"Bilo je totalno ludo i čudno. Njegov automobil je stajao prazan na sredini ulice sa otvorenim vratima. Jako je upečatljiv, sa zlatnim detaljima... Ozil je izgledao potpuno prestravljano, kao što bi i svako koga su upravo ganjali ljudi sa noževima. Izgledao je kao da je bježao da spasi svoj život. I vjerovatno je to bio slučaj", izjavila je Alintah za Daily Mail, pa nastavila:

"Vidjela sam ga kako ulazi u restoran dok su momci koji su došli motociklima bili iza njega. Nisu skidali kacige i bili su obučeni u crno. Nosili su duge rukave iako je napolju vruće. Isticali su se. Bilo je jako jezivo."

"Bog zna šta bi se desilo da su ga uhvatili. Meni je izgledalo kao da će ga isjeći na komadiće, a očigledno je i on tako mislio", istakla je Alintah.

"Čim su uposlenici restorana počeli dolaziti do prozora i ulaza, oni su se okrenuli i pobjegli. Policija je stigla jako brzo i skoro čitava ulica je blokirana."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je nestvarno, jednostavno nestvarno i čudno. Nikada ne očekujete da bi se nešto takvo moglo desiti, a posebno u sred dana", poručila Alintah koja je svjedočila napadu na Ozila.

I voditelj restorana je za britanske medije potvrdio incident, ali nije želio davati dodatne komentare.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi