Po čemu je poseban defanzivac Lazija Francesco Acerbi?
Defanzivac rimskog tima vlasnik je nevjerovatnog niza. Činjenica da je odigrao toliko uzastopnih utakmica pokazuje da je on "čist" igrač (Foto: EPA)

Nestvarna statistika

Po čemu je poseban defanzivac Lazija Francesco Acerbi?

M. Šljivak

Defanzivac Lazija Francesco Acerbi odigrao je večeras u remiju protiv Milana 139. uzastopnu utakmicu u italijanskoj Seriji A.

Iskusni fudbaler je proteklih pet godina nosio dres Sassuola gdje je bio standardan, a ovog ljeta je prešao u Lazio gdje je također nezamjeniv član prve postave.

Tako je večeras protiv Milana odigrao 139. uzastopni meč u Seriji A, a prema portalu Football Italia, Acerbi je u svim utakmicama proveo svih 90 minuta na terenu.

Ovo je svakako veliko postignuće za ovog 30-godišnjeg fudbalera koji će i u narednom kolu imati šansu da nastavi ovu nevjerovatnu seriju.

Pored Lazija i Sassoula Acerbi je u karijeri igrao još za Chievo, Genou, Milan i Regginu...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi