Po čemu je poseban večerašnji poraz Cityja od Wolverhamptona?
Foto - EPA

Guardioli se ovo dešava tek drugi put

Po čemu je poseban večerašnji poraz Cityja od Wolverhamptona?

M. Šljivak

Wolverhampton je večeras napravio fantastičan preokret u duelu protiv Manchester Cityja.

Wolvesi su gubili sa 0:2, ali su na kraju upisali trijumf rezultatom 3:2 i po drugi put ove sezone su pobijedili aktuelnog prvaka.

Interesantno je svakako da je ovaj klub tek drugi kojem je uspjelo da pobijedi Pepa Guardiolu kod kuće i na strani u jednoj sezoni Premiershipa.

Jedini tim kojem je to uspjelo ranije je Chelsea. Predvođeni Antoniom Conteom Plavci su sezoni 2016/2017 bili jedini kojima je uspjelu da dva puta u prvenstvu dobiju katalonskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim sa Molineuxa ove sezone pod vodstvo Nuna Espirita Santa igra zaista fantastično. Trenutno su peti na tabeli, a neće čuditi ako na kraju sezone završe među četiri najbolje ekipe.

Manchester City je sa druge strane sada 14 bodova iz Liverpoola, koji ima i utakmicu manje, pa je zaista teško vjerovati da ih ovog puta mogu stići i oteti im titulu prvaka drugu sezonu u nizu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
SVI su prokuzili CELAVCA..dokazi se kao Mourinho(Porto i Inter), od prosjecnih igraca napravi SAMPIONE, od nicega napravi NESTO..bio si u Barsi i sa Messijem ovojio Ligu Sampiona, bio si u Bayernu i nisi osvojio NISTA VISE u odnosu na prethodne trenere, sad si u City-u i tu si osvojio Englesku ligu, ali to je sa Cityem uradio i Pellegrini...PREVARO, pricas o POSTENJU I MORALU, a kao bivsi igrac pao si na DOPINGU..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi