Pobjeda u Rumuniji dovodi Zmajiće na korak do cilja

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Pobjeda u Rumuniji dovodi Zmajiće na korak do cilja

Mlada reprezentacija BiH se nalazi u seriji sjajnih rezultata i nadomak velikog uspjeha - plasmana na Evropsko prvenstvo. Ipak, danas je pred izabranicima Vinka Marinovića ključna prepreka, gostovanje odličnoj Rumuniji.

Iako se Zmajići trenutno nalaze na prvom mjestu (koje obećava direktan plasman) u svojoj kvalifikacionoj grupi sa tri boda više od Rumunije i pet više od Portugala, direktni rivali do kraja kvalifikcija imaju dosta bolji raspored, pa je imperativ za našu selekciju pozitivan rezultat u Ovidiu. Također, naša selekcija ima utakmicu više od pomenutih rivala.

Rumuniji su tako preostali mečevi sa BiH, Velsom i Lihtenštajnom, baš kao i Portugalu, kojem Zmajići također gostuju do kraja kvalifikacija. Sa druge strane, izabranici Vinka Marinovića trebaju odigrati dva meča, večerašnji sa Rumunijom, a potom i onaj sa Portugalom.

Važnost današnjeg duela sa Rumunijom je zbog toga jasna i izabranici Vinka Marinovića će morati pokušati pronaći put do mreže gola kojeg čuva sjajni Radu, junak Rumuna iz susreta sa Portugalom i čovjek koji je doveo svoju reprezentaciju u sjajnu poziciju.

Marinović je pred meč u Rumuniji mogao odahnuti jer se naš mladi štoper Marko Mihojević oporavio od udarca zadobijenog protiv Švicarske, ali će Zmajići i danas biti bez sjajnog Jukića. Ipak, protiv Švicarske se vidjelo da naši momci itekako posjeduju dovoljno kvaliteta da savladaju i Rumuniju, pa sa sigurnošću možemo reći da će odbrana Rumuna imati pune rukle posla sa Demirovićem, Gojakom, Čatakovićem...

U velikim problemima pred meč sa BiH se našao selektor Rumunije Radoi koji zbog suspenzija neće moći računati na Nedelcearua, Andresi Ivana, Nedelcua i Puscasa, pa je bio primoran naknadno pozvati dva igrača - Grigore i Moldeveanua.

Ipak, Rumunija je jedina neporažena selekcija u našoj kvalifikacionoj grupi, pa je jasno da je pred Zmajićima težak zadatak.

Duel mladih selekcija Rumunije i BiH je na rasporedu danas sa početkom u 18:00 sati.

Top Komentari

damir bosnjak
idemo momci
10 1
mlacenica1
Idemo momci
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi