Pobjeda Zvezde za drugo mjesto
Ognjen Koroman (Crvena zvezda)

Jelen Superlige Srbije - 21. kolo

Pobjeda Zvezde za drugo mjesto

Edmir Škorić

Utakmicom na "Marakani" Crvena Zvezda i Borac iz Čačka zaključili su 21. kolo Jelen Superlige Srbije. "Crveno-beli" su golovima Abubakara i Parkera slavili rezultatom 2:0.

Čačani su u Beograd stigli sa nadom da iznenade, ove sezone, neprepoznatljivu Zvezdu. Gosti iz Čačka pokušavali su čvrstom odbranom, te brzim kontrama kazniti promašaje domaćih. No, gosti se nisu uspjeli odbraniti u 58. minuti kada je Koroman izašao sam pred golmana, te odlično uposlio Abubakara koji sa par metara trese mrežu Borca.

Poslije toga Zvezda nastavlja svoju incijativu, a 15 minuta prije kraja postižu i drugi pogodak, te rješavaju sve dileme. ovaj put Lazetić je centrirao u sredinu, a najviši u skoku bio je Parker, koji postiže drugi svoj gol za "crveno-bele". I prvi svoj gol u dresu Zvezde dao je upravo glavom. Meč na "Marakani" pratilo je nešto više od 7.500 gledalaca.

Ovom pobjedom Zvezda je konačno došla do drugog mjesta na tabeli, a sljedeću utakmicu igraju u Banjici protiv Rada.

FK Zvezda - FK Borac Čačak 2:0 (Abubakar 58', Parker 75')

Svi rezultati 21. kola:
FK Zvezda - FK Borac 2:0
Jagodina - FK Partizan 0:1
Čukarički - Napredak 0:1
H. Javor - OFK Beograd 1:0
Hajduk Kula - Banat 1:1
Vojvodina - Rad 0:1

Poredak na tabeli: Partizan 47 bodova, Crvena Zvezda 38, Vojvodina 36, Javor 34, Borac 28, Hajduk Kula 25, Jagodina 24, OFK Beograd 24, FK Rad 22, FK Čukarički 22, FK Napredak 22, Banat 19. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.