Pobjede kadeta Slobode i Olimpica

Pobjede kadeta Slobode i Olimpica

Adnan Beganović

U 21. kolu Premijer lige za kadete četvrtoplasirana Sloboda je na domaćem terenu nadigrala Vitez.

Mladi fudbaleri tuzlanskog tima su opravdali ulogu favorita i bez većih problema su ubjedljivo savladali Vitez (4:0), a trenera Slobode svakako da može radovati i povratak najboljeg igrača Edisa Smajića.

Kadetski reprezentativac se na teren vratio nakon jednomjesečne pauze izazvane povredom i odmah se upisao u listu strijelaca, a pored njega golove za Slobodu u današnjem meču postigli su Dino Hodžić, Amar Beganović, te Armin Hodžić.

Do značajne pobjede u borbi za sami vrh stigli su i mladi fudbaleri Olimpica, koji su rezultatom 2:1 savladali Radnik iz Bijeljine. Golove za Olimpic postigli su Dženan Kišić i Anes Demirović, dok je za Radnik pogodio Vručinić.

Premijer liga za kadete, 21. kolo:

Olimpic - Radnik 2:1 (Kišić, Demirović / Vručinić)

OLIMPIC: Karačić, Ćosić, Bjeljak, Bukva, Rondić, Kišić, Demorović, Bećirović, Tarić, Buljugić, Saljević. Još su igrali Biber, Trubljanin, Nikšić i Nezirević.

RADNIK: Milovčević, Džino, Lazić, Zekanović, Mitrović, Vitomir, Živanović, Milanović, Vručinić, Čavić, Gospavić. Još su igrali Veljović, Sekulić i Lazarević.

Sloboda - Vitez 4:0 (Smajić, Beganović, Hodžić Dino, Hodžić Armin)

SLOBODA: NBajić, Gogić, Janevski, Vaselčić, Beganović, Kasumović, Dino Hodžić, Smajić, Kurtalić, Armin Hodžić, Bećirović. Još su igrali Kotarević, Beširović, Kovčić, Gogić i Batalević.

VITEZ: Tomčić, Bošatlija, Vujica, Babić, Jukić, Tirić, Sučić, Jovanović, Petrović, Lujanović, Ivišeić. Još su igrali Zrnić, Blaž, Martić, Alilović i Šarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi