Pobjede Milana, Lazija i Sampdorije
(Foto: EPA)

Serie A, 8. kolo

Pobjede Milana, Lazija i Sampdorije

M. Šljivak

Milan, Sampdoria i Lazio upisali su pobjede u posljepodnevnom terminu Serije A.

Milan je lagano na San Siru pobijedio Chievo rezultatom 3:1.

Rossoneri su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč i na kraju su taj epitet i opravdali odličnom igrom i došli su do zaslužena tri boda.

Dva gola Higuaina (27. i 34.) bila su dovoljna Milanu da na odmor ode sa sigurnih 2:0, Bonaventura je u 56. minuti osigurao pobjedu pogotkom za 3:0, a Chievo je uspio preko Pelissiera (63.) da postigne utješni gol, ali to je bilo sve od njih danas.

Lazio je u derbiju savladao Fiorentinu sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Ciro Immobile u 37. minuti meča.

Domaći tim je u drugom poluvremenu uspavao utakmicu i Viole nisu mogle gotovo ništa da naprave pred golom Lazija i na kraju je ostalo 1:0.

Sampdoria je slavila na gostovanju u Bergamu protiv Atalante sa 0:1, a jedini gol na meču postigao je Tonelli u 76. minuti meča.

Serie A, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Chievo 3:1
Atalanta - Sampdoria 0:1
Lazio - Fiorentina 1:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi