Pobjede Sarajeva i Širokog Brijega, remi u Mostaru

Omladinska Premijer liga BiH za kadete

Pobjede Sarajeva i Širokog Brijega, remi u Mostaru

S. Mlaćo

Danas su odigrana tri susreta u Omladinskoj Premijer ligi BiH za kadete. 

FK Sarajevo je u Butmiru sa 2:0 savladao Radnik. Mrežu Bijeljinaca zatresao je dva puta Dženit Hajdarević.

Prvi put je to učinio u 29. minuti, a zatim u 40. minuti.

Na stadionu Bare u Siminom Hanu Tuzla City je ugostila Široki Brijeg, a gosti su na kraju slavili sa minimalnih 1:0. Junak je bio David Martić koji je u 73. minuti matirao Sabahudina Avdića.

Kvalitetan meč vidjela je publika u duelu kadeta Zrinjskog i Slobode. Domaći prvi dolaze u vodstvo i to u sedmoj minuti kada Mihalj pogađa mrežu nemoćnog Mehića. Sloboda u 44. minuti dolazi do izjednačenja pogotkom Beganovića, a samo šest minuta kasnije potpuni preokret. Vlastitu mrežu zatresao je Ante Vrljić.

Zrinjski do kraja meča ipak dolazi do pogotka i to u posljednjim sekundama meča. Strijelac je bio rezervista Franjo Vrljić.

Omladinska Premijer liga BiH za kadete:

FK Sarajevo - FK Radnik 2:0

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

HŠK Zrinjski - FK Sloboda 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi