Tuzla City visoko slavio u generalci, pogodio je i Nsue

Slavio i Široki Brijeg

Tuzla City visoko slavio u generalci, pogodio je i Nsue

E. Ganibegović

U generalkama pred početak proljetnog dijela sezone slavili su i Tuzla City i Široki Brijeg.

Tuzla City je s 4:0 slavila protiv OFK Gradina. Tim iz Srebrenika je bolje stajao na terenu, Mehanović koji je danas debitovao za Gradinu nakon dolaska na posudbu upravo iz Tuzla Cityja pogodio je stativu u osmoj minuti, a šest minuta kasnije dobru šansu imao je i Burić.

Nakon napada domaćih, Tuzla City u 30. minuti uzvraća s dva brza gola Krpića i Mišića koji su bili i jedini golovi u prvom poluvremenu.

Na samom kraju prvog poluvremena Brkalić je uposlio Mustafića koji šutira pored gola. Bila je to nova prilika za Gradinu, ali je opet izostala realizacija.

Iz drugog poluvremena vrijedna pomena je prilika koju je Hasanbegović propustio u 67. minuti za Gradinu, te se do kraja rezultat nije mijenjao, sve do 90. minute kada Tuzla City postiže još dva pogotka, a u strijelce se upisao novajlija Nsue.

Rezultatom 2:0 Široki Brijeg je u Trening kampu "Musa-Karačić" slavio protiv Tomislava. 

Tim s Pecare bolje je otvorio ovaj susret i već u šestoj minuti preko Lukića stigao do prednosti od 1:0. Dobra igra ponovo im se isplatila dvadesetak minuta kasnije, Begić je bio asistent, a Mujan pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:0.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je inicijativu Širokobriježana koji su imali još dvije prave prilike, razlika u kvaliteti bila je očigledna i lagano su priveli utakmicu kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljske utakmice:

OFK Gradina - FK Tuzla City 0:4
NK Široki Brijeg - HNK Tomislav 2:0

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi