Pobjedi Rivera u finalu Cope Libertadores radovao se još jedan argentinski klub

Ostali broj jedan u ovom takmičenju

Pobjedi Rivera u finalu Cope Libertadores radovao se još jedan argentinski klub

Endin Čaušević

River Plate je sinoć u revanš meču finala Cope Libertadores pobijedio Bocu Junior sa 3:1 i tako po četvrti put u svojoj historiji postao prvak Južne Amerike.

U nevjerovatnoj atmosferi u Madridu fudbaleri Rivera su nakon produžetaka i preokreta pobijedili sa 3:1 i savladali svog najvećeg rivala. Za River je ovo bila četvrta titula Cope Libertadores, dok na svom kontu Boca ima šest osvojenih trofeja.

Ipak, Boca nije najtrofejniji klub što se tiče ovog takmičenja, a a ispred njih je još jedan argentinski klub Independiente koji je čak sedam puta bio prvak Južne Amerike. Da je Boca sinoć slavila izjednačila bi se s Independienteom, no klub iz Avellanede i dalje ostaje broj jedan.

Argentinski mediji prenose da navijači Independientea nisu krili da u ovom okršaju podržavaju River samo iz razloga da njihov klub i dalje ostane najtrofejniji u Južnoj Americi što se tiče Cope Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti