Srušio Bocu na Bernabeu, a za 19 dana treba da napusti River!
Kolumbijac prema nekim prognozama nije trebao ni igrati jer mu ističe posudba, ali je ovom utakmicom zauvijek kupio navijače Rivera i ostat će upisan zlatnim slovima u historiji prvaka Južne Amerike.

Quintero se vraća u Porto?

Srušio Bocu na Bernabeu, a za 19 dana treba da napusti River!

Endin Čaušević

Juan Quintero će ostati zlatnim slovima upisan u historiju River Platea jer je jedan od najzaslužnijih što je ovaj klub pobijedio Bocu Juniors (3:1) i osvojio Copa Libertadores.

Quintero je sinoć u igru ušao u drugom poluvremenu, a odmah je napravio veliku razliku na terenu. Kolumbijac je učestvovao u akciji za 1:1, a zatim je u produžetku postigao spektakularan gol za preokret i vodstvo Rivera od 2:1. Sjajan meč zaključio je asistencijom za Martineza koji je postavio konačnih 3:1.

Sigurno je da će navijači Rivera zauvijek pamtiti Quintera koji je srušio najvećeg rivala ovog kluba. Ime kolumbijskog veznjaka će ostati upisano zlatnim slovima iako on čak nije ni trebao da igra ovu utakmicu. Quintero bi za svega 19 dana trebao napustiti River jer mu ističe posudba.

Ovaj 25-godišnji veznjak nalazi se na posudbi iz Porta do kraja ove godine, no prema svemu sudeći River će imati šansu da ga otkupi. Tako je Quintero zvanično igrač Rivera još 19 dana, a otkupna klauzula iznosi pet miliona eura. Stigao je početkom godine na posudbu koja će koštati River 300.000 eura, ali nakon gola u finalu teško da će žaliti uloženi novac u ovog igrača.

Idol mu Ronaldo, a od samog početka ga porede s Messijem

Quintero je već 2009. godine debitovao za Envigad, a nakon Atletico Nacionala i Pescare stigao je u Porto 2013. godine. Za Kolumbiju je debitovao sa svega 19 godina, a zanimljivo da je visok samo 169 centimetara. Idol mu je uvijek bio "pravi" Ronaldo iako ga mnogi najviše porede s Messijem.

Nakon utakmice novinare je zanimalo šta misli o golčini koju je zabio Boci, a on im je jednostavno odgovorio da je dugo vježbao taj udarac, te da mu je drago što je lopta završila u golu.

"Bilo je tu dosta prostora i kada sam primio loptu odlučio sam da šutiram. Dugo sam vježbao na takvim šutevima i na sreću ušla je od prečku. Sada idemo da slavimo titulu", poručio je Quintero nakon utakmice u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti