Pobjedom nad Rio Aveom Benfica dospjela na čelo tabele

Portuguese liga

Pobjedom nad Rio Aveom Benfica dospjela na čelo tabele

Trijumfom nad Rio Aveom na gostujućem terenu rezultatom 3:1, Benfica je na najbolji način iskoristila sinošnji posrtaj Porta na gostovanju kod Academice (1:0) i zasjela na čelo tabele u Portugalu. 

Rodrigo je pet minuta prije kraja prvog poluvremena pogodio za vodstvo Benfice, ali je stvari na početak nakon deset minuta igre u nastavku vratio Ukra izjednačivši rezultat. Ipak gostujući igrači do kraja uspijevaju postići dva pogotka i upisati izuzetno značajan trijumf. Strijelac je u oba navrata bio Lima.

Benfica je nakon jedanaest kola lider sa 26 bodova, dva više od Porta odnosno tri od Sportinga koji svoj meč večeras od 20:45 sati.

Nacional i Setubal u jednoj od najzanimljivijih utakmica jedanaestog kola podijelili su bodove, a rezultat je glasio 2:2. Strijelac pogodaka za domaći tim bio je Randon, dok su za goste pogađali Sabino i Cohene.

Maritimo je očekivano na gostujućem terenu porazio fenjeraša Aroucu rezultatom 2:1, uz pogotke Heldona. Čast domaćina spasio je Serginho golom u 65. minutu susreta. Belenenses i Gil Vicente remizirali su, a pogodaka nije bilo.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.