Pobuna klubova u Prvoj ligi FBiH: m:tel i NS FBiH previše traže

Nakon dopisa sa zahtjevima kompanije m:tel

Pobuna klubova u Prvoj ligi FBiH: m:tel i NS FBiH previše traže · Saznajemo

Klubovi 1. lige FBiH su uoči nove sezone sa oduševljenjem primili vijest da će, da će i ova liga dobiti novog sponzora - kompaniju m:tel.

Međutim, nakon četiri odigrana kola, mnogo je nejasnoća za klubove u Prvoj ligi FBiH.

Kao prvo, klubovi još nisu dobili nikakvu finansijsku pomoć od NFSBiH, koju su očekivali i koja je najavljena iz krovne kuće bh. fudbala zbog svih problema koje je napravila pandemija novog koronavirusa. Dobili su tek sredstva za dezinfekciju, maske, rukavice...

Danas je klubovima Prve lige FBiH, posredstvom NS FBiH, dostavljena i odluka kompanije m:tel na koju su klubovi burno reagovali. Šta više, SportSport.ba saznaje da je čak 10 klubova veoma nezadovljno i da su danas održali telefonsku sjednicu, a da će u narednim danima održati i "pravi" sastanak na kojoj će raspravljati na ovu temu.

Navodno su klubovi pokušali kontatirati NS FBiH, ali im se niko nije javljao.

Klubovi su razočarani jer je kompanija m:tel "dobila sve, a oni od nje ništa". Na taj način u drugi plan padaju sponzori od kojih oni preživljavaju. Tu je i problem da niko osim m:tela više ne može snimati ni prenositi utakmice (prije svega lokalne TV stanice), bez obzira da li za njih postoji osiguran direktan prenos.

Veliki problem za klubove predstavlja što sada moraju "brendirati stadione i isticati logotip m:tela na dresovima i opremi", da ne znaju koliko će i da li će za to biti plaćeni. Problem je što će taj logotip vjerovatno zamijeniti neki od kompanija od kojih klubovi dobijaju novac kroz sponzorski ugovor.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako sada stvari stoje, klubovi ne žele pristati na uslove iz dopisa i pitanje je šta će se desiti do subote. Iz NS FBiH im je samo poručeno da se odluke moraju ispoštovati, ali kasnije, kao što je već rečeno, iz saveza se klubovima niko nije javljao sa dodatnim pojašnjenima. Zbog toga se sada sprema svojevrsna pobuna klubova.

Nakon sastanka koji se sprema, klubovi se planiraju javno oglasiti. Za sada im najviše smeta što svi njihovi sponzorski dogovori i poslovi zbog odluka i uslova kompanije m:tel padaju u drugi plan i što su zasad za ovo "brendiranje" dobili samo to da ne moraju plaćati kotizaciju u iznosu od 10.000 KM. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tcity055
M;TEL je najveća prevara u službi velikosrpskih interesa. Pod hitno preispitat sponzorstvo koje je ljigavi Begić podržao radi svog uhljebljenja.
40 11
Pikachu11
Savez uzeo pare klubovi ga podojkili. Standardno
35 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi