Tim iz Bijeljine se oprostio od Evrope

Počanski sa dva gola u dvije minute srušio Radnik

Nakon Širokog Brijega, još jedan bh. predstavnik se oprostio od nastupa u Evropi. Radnik je u Banjaluci poražen od Beroea sa 2:0 i tako je ekipa Slavka Petrovića eliminisana u 1. pretkolu Evropske lige.

Radnik i Beroe su odigrali prilično nesadržajnu utakmicu u kojoj je do samog finiša viđeno tek nekoliko poluprilika. Naš predstavnik je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao preko Martinovića u 35. minuti, da bi sedam minuta kasnije Počanski imao odličnu šansu za Beroe. Ofanzivac bugarskog tima je nakon pomalo nespretne reakcije Memiševića izašao sam pred Lučića, zaobišao ga i potom pogodio spoljni dio mreže.

Drugo poluvrijeme donosi sličnu sliku na terenu. Radnik je bio konkurentan ali je 'gubio dah' kako je odmicalo vrijeme. Gosti iz Bugarske su preuzeli inicijativu i potom riješili ovaj meč u samo dvije minute.

Junak Beroea bio je Erik Počanski, koji je u 79. minuti pogodio za vodstvo svog tima od 1:0. Samo minutu kasnije, isti igrač je ponovo savladao Lučića i tako riješio i najmanju dilemu oko pobjednika ovog dvomeča.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je utakmica završena porazom Radnika od 2:0. 

Evropska liga, 1. pretkolo

Radnik - Beroe 0:2 (Počanski 79', 80')

Radnik: Lučić, Celebić, Memišević, Martinović, Beširović, Vasić, Stokić, Zeljković, Kojić, Obradović, Đurić

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Beroe: Mekandzhiev, Ivanov, Panayotov, Milisavljević, Bozhilov, Pedro Marques, Vasilev, Penev, Tom, Milanov, Pochanski

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi