Počela prodaja ulaznica, stotine Zeničana u redu

Veliko zanimanje za utakmicu baraža

Počela prodaja ulaznica, stotine Zeničana u redu

Dino Kurbegović

Jutros je i zvanično počela prodaja karata za utakmicu baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. 

Utakmica između BiH i Republike Irske budi veliku pažnju navijača naše zemlje, a to se posebno odnosi na Zenicu.

Jučer su već građani Zenice stali u red, te su proveli noć u redu čekajući da se jutros otvori poslovnica Centrotursa na istočnoj strani stadiona Bilino polje.

Stotine građana stoje u redu kako bi kupili ulaznicu za utakmicu, mnogi od njih će sigurno pokušati zaraditi na ulaznicama, budući da su mnogi u redu oni koji nemaju posla i žele da zarade koji dinar kako bi preživjeli.

Zbog limitiranog kapaciteta i ustanovljenih sigurnosnih procedura, štampano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su identične kao u kvalifikacionim utakmicama: 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM ( sjever i jug)

Za najvjernije navijače u prodaju je pušteno 5.500 ulaznica koje će svi zainteresovani moći kupiti putem ovlaštene agencije "Centrotours" u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine. Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica.

Shodno dogovoru za organizaciju utakmica baraža, 600 ulaznica za tribinu Sjever i 200 ulaznica za tribinu Zapad bit će isporučeno FF Republike Irske, koji će shodno svojim procedurama provesti njihovu prodaju  za svoje navijače.

Preostalih 4.200 rezervisanih ulaznica bit će raspoređeno po posebnim kategorijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odavno nije bio ovako veliki interes za utakmicu reprezentacije, tako da izabranike Mehmeda Baždarevića sigurno očekuje uzavrela atmosfera na Bilinom polju. Zenica će od narednog ponedjeljka biti centar nogometa u našoj zemlji, te će se pratiti svaki korak i informacije iz tabora reprezentacije BiH, ali i Republike Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.