Zec: Favorita za prolaz nema, šanse su podjednake

Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Zec: Favorita za prolaz nema, šanse su podjednake

Endin Čaušević

Naša selekcija u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo igra protiv Republike Irske, a prva utakmica igra se u Zenici.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec za SportSport.ba kazao je da u ovom duelu nema favorita i da obje ekipe imaju podjednake šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

„Niko prije par mjeseci nije očekivao da ćemo izboriti baraž pa smo u tome uspjeli. Bilo bi dobro da u prvoj utakmici slavimo i da sa prednošću odemo u Irsku“, rekao je Zec.

Fudbaler Gabale dodao je da se ne treba polemisati oko žrijeba baraža i da li smo imali sreće, već se treba okrenuti utakmici i spremiti se najbolje što možemo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Mislim da nam odgovara stil igra Irske i siguran sam da će momci koji budu igrali učiniti sve da obraduju naciju“, zaključio je reprezentativac BiH.

Prva utakmica baraža igra se 13. novembra u Zenici, a revanš je na programu tri dana kasnije u Dublinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.