Od junaka do izdajnika
Foto: EPA

Arda među "neprijateljima"

Od junaka do izdajnika

M. Šljivak

Turski fudbaler Arda Turan mogao bi u januaru konačno napustiti Barcelonu.

Ovaj 30-godišnji ofanzivac je tokom ljeta postao višak u ekipi Ernesta Valverdea, ali je na kraju odbio da ode sa Nou Campa i trenutno utakmice posmatra sa tribina uživajući u bogatom ugovoru.

Međutim, u januaru bi se stvari mogle promijeniti i Arda bi konačno trebao napustiti Barcelonu, a transfer koji bi mogao uslijediti potrest će Tursku.

Arda je apsolutna legenda Galatasaraya. U ovom timu je proveo najljepše godine karijere, ali bi mogao postati veliki izdajnin kluba.

On je spreman prihvatiti ponudu velikog rivala Fenerbahčea i u januaru obući dres ovog kluba, čime bi sasvim sigurno bio proglašen za izdajnika Galate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posebno će biti bolna činjenica da je Turan tokom ljeta odbio da se vrati u Galatasaray koji ga je zvao na posudbu i svakako će njegov eventualni transfer u Fener izazvati veliku pažnju u Turskoj.

Arda Turan je za Galatu odigrao 197 utakmica i postigao je 45 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije