Valverde bira pojačanja, jedan je već siguran na Nou Campu
Foto: EPA

Želi dvojicu štopera

Valverde bira pojačanja, jedan je već siguran na Nou Campu

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ernesto Valverde pokušaće u januaru da dodatno pojača tim.

Katalonski gigant ove sezone ima dosta problema u defanzivi. Valverde nije zadovoljan igrama štoperske linije i u januaru će pokušati da dodatno osnaže sastav sa nekoliko novih fudbalera.

Gotovo sigurno pojačanje je Kolumbijac Yerry Mina. Sa fudbalerom brazilskog Palmeirasa je navodno već sve dogovorio i on će postati novi član Barce.

Valverde se neće zaustaviti na njemu. Želi dovesti još jednog štopera, a kandidata za tu poziciju je nekoliko. Glavna želja je fudbaler Napolija Kalidou Koulibaly, dok su kandidati i dvojica mladih francuskih štopera, 18-godišnji Dan-Axel Zagadou iz Borussije, te 20-godišnji Mouctar Diakhaby iz Lyona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je sigurno je to da nas čeka još jedan "vruć" prelazni rok, iako će se transferi obavljati u hladnim januarskim danima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi