Počeli pregovori, Allegri se vraća poslu?
Foto: EPA

Italijan dobio ponudu

Počeli pregovori, Allegri se vraća poslu?

Sve su glasnije priče o povratku Massimiliana Allegrija na trenersku scenu.

Petedesetdvogodišnji italijanski trener na 'burzi rada' je otkako se razišao sa Juventusom nakon pet osvojenih titula u Serie A, a list Gazzetta dello Sport piše da je sada spreman za novi izazov.

Nije tajna da je Allegri želja mnogih klubova, no jedan je posebno uporan. Radi se o Paris Saint-Germainu čiji je sportski direktor navodno već uspostavio kontakte sa Allegrijem s namjerom da ga dovede na Park prinčeva.

Isti izvor navodi da bi Allegri radije posao u Italiji, gdje mu živi porodica, ali teško je vjerovati da bi mogao dobiti koji ambiciozni klub, po ukusu, jer trenutno niti jedan nema problema sa trenerom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko bi prihvatio poziv iz Francuske, Allegri bi naslijedio Thomasa Tuchela o čijem odlasku s klupe se špekuliše još od početka godine kada se sukobio sa zvijezdom tima Kylianom Mbappeom.

Da se Allegri vraća na scenu nagovijestio je nedavno i njegov agent, kazavši, između ostalog, da razmatraju sve ponude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi