Počeli radovi na obnovi reflektora na stadionu Asim Ferhatović Hase
Foto: Općina Centar

Završetak projekta poboljšanju rasvjete na Koševu se očekuje sredinom juna

Počeli radovi na obnovi reflektora na stadionu Asim Ferhatović Hase

Kako su danas saopštili iz Općine Centar, u okviru modernizacije infrastrukture na stadionu Asim Ferhatović Hase počeli su radovi na poboljšanju reflektorske rasvjete.

Povodom početka radova, danas su na samom stadionu sastanak održali predstavnici Općine Centar, Zavoda za izgradnju KS i izvođači projekta. Na sastanku je bila prisutna i Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, inače agencije kojoj je povjereno rukovođenje stadionom od strane vlasnika, Općine Centar.

Danas su počeli radovi na demontiranju reflektora na jednom od stubova, te je izvršen pregled elektroinstalacija, a navodno bi svi poslovi na pojačanju rasvjete na Koševu trebali biti završeni do sredine juna ove godine. Također, navedeno je u saopštenju Općine Centar da će predstavnici UEFA-e polovinom jula doći u inspekciju.

Loši vremenski uslovi u Sarajevu su, za sada, usporili pomenute radove, a ukoliko se isti nastave iz Općine Centar napominju da bi krajnji rok završetka radova (sredina juna) možda mogao biti i odgođen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Općina sentar je potpisala ugovor sa izvođečem radova, firmom SES d.o.o. Sarajevo, te je završena izrada idejnog i glavnog izvedbenog projekta. Također, iz inostranstva je naručen i potreban materijal i rasvjetna tijela potrena za realizaciju ovog projekta, a ugradnja novih rasvjetnih tijela bi trebala početi početkom juna ove godine.

Inače, projekat modernizacije infrastrukture na stadionu Asim Ferhatović Hase, čiji je cilj ispunjavanje kriterija FIFA-e i UEFA-e, zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada KS, sa po 500.000 KM. Također, još prošle godine je Vlada KS usvojila budžet u kojem su planirana i finansijska sredstva od 500.000 KM za modernizaciju satadion Grbavica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi