Počelo sređivanje Grbavice za meč sa Belgijom

U toku radovi na terenu

Počelo sređivanje Grbavice za meč sa Belgijom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoj meč 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije odigrati na Grbavici.

Zbog suspenzije Bilinog polja, NFSBiH je bio prinuđen pronaći alternativu i suočio se sa ozbiljnim problemima jer nijedan drugi stadion u našoj zemlji nije ispunjavao sve UEFA-ine uvjete za odigravanje jednog međunarodnog susreta, što je vrlo porazna činjenica kako za naš sport, tako i za državu.

Inspektori UEFA-e su u proteklom periodu obišli stadione Grbavicu i Koševo, te ustanovili da je stadion Željezničara trenutno bliži zadovoljavanju propisa, uz napomenu da će se do utakmice sa Belgijom (7. oktobar) morati poboljšati uslovi na samom terenu i novinarskim prostorijama, kao i još neki detalji.

Danas su na Grbavici započeli radovi na terenu i trenutno se mijenjaju određeni dijelovi travnjaka, a naknadno će se raditi i na poboljšanju novinarske lože, ostalih prostorija i ispunjavanju ostalih zahtjeva inspektora UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Očekuje se da do utakmice BiH - Belgija stadion Grbavica bude u potpunosti dotjeran i spreman da ugosti jednu od najboljih selekcija Evrope i svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi