Pochetino napravio listu: Pet igrača napušta Tottenham

Odlaze u januaru

Pochetino napravio listu: Pet igrača napušta Tottenham

A. Čaušević

Tottenham gotovo dvije godine nije doveo niti jednog igrača, Mauricio Pocchetino je u ekipi uspio zadržati ključne poluge, međutim sada se stvari mijenjaju. 

Tottenham je doveo niz pojačanja tokom ljeta, ali nakon 2:7 protiv Bayerna argentinski stručnjak je shvatio da to nije dovoljno pa je neophodno još pojačati tim.

The Times piše kako je Pochetino sastavio listu od pet igrača koje namjerava prodati još u januaru da bi klub skupio novac za naredna pojačanja.

Prvi na listi je Christian Eriksen. Dancu na kraju sezone ističe ugovor i postoji rizik da ode besplatno.

Naredni na redu je Eric Dier. Veznjak je ove sezone odigrao svega dvije pune utakmice i nije se proslavio je je Tottenham ispao u Carabao kupu i doživio debakl protiv Brightonta (0:3).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na prodaju je i Victor Wanyama. S obziromo na konkurenciju u veznom redu te dolaskom Lo Celsa i Ndombelea jednostavno je postao višak. U ovoj sezoni Premiershipa na terenu je provao 24 minute.

Na izlaznim vratima su još defanzivci Toby Alderweireld te Danny Rose koji ima 29 godine, a njega će zamijeniti mlađi Ben Davies.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi