Pochettino bijesan, sudije mu krive za eliminaciju iz Lige prvaka

Trener PSG-a jako ljut

Pochettino bijesan, sudije mu krive za eliminaciju iz Lige prvaka

E. Škorić

PSG je u srijedu navečer izgubio od Real Madrida s 3:1 i tako se s ukupnih 3:2 oprašta od Lige prvaka.

Nezadovoljstvo Parižana je veliko nakon eliminacije, ali uveliko krivca vide u sudijama. Najdiskutabilnija situacija odnosi se na navodni faul Benzeme nad Donnarummom prije prvog gola domaćeg tima u 61. minuti.

Trener francuskog velikana Mauricio Pochettino krivca vidi u sudijama.

"Nije teško da se objasni šta se desilo večeras. Sve je jasno zapravo. Kada vidite kakav smo gol primili, šta je VAR je dozvolio kao pogodak, prosto je nevjerovatno. Neprihvatljivo je da ono nije faul. Nije neko ko se žali često, ali mi smo bili prosto bolja ekipa do tog pogotka", rekao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo da je vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi sa sportskim direktorom Leonardom upao u svlačionice sudijama nakon utakmice, kako bi se obračunali s njima. Al-Khelaifi je malo i pretjerao, pa UEFA sve istražuje i prijeti mu suspenzija te novčana kazna zbog ishitrenih postupaka.

Opravdan je bijes prvog čovjeka PSG-a, koji iz godine u godinu ulaže stotine miliona eura, a trofej Lige prvaka ostaje samo san...

Top Komentari

denimen9
Iako je sudija sinoć debelo bio na strani PSG-a, Real Madrid je još jednom pokazao gdje idu najbolje ekipe, a gdje ovi pokušaji instant uspjeha.
12 3
saju701
Jasno ko dan da je bio faul ali lopovska Uefa navlaci Realu.
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi